Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Therapeutische kousen

Wat is een consulent compressietherapie

Een consulent compressietherapie helpt klanten die last hebben van  vermoeide  benen, spataderen en/of opgezette enkels. Vaak ontstaan dit soort klachten doordat uw aderen het vocht en afvalstoffen onvoldoende afvoeren. Zeker een kwart van de bevolking heeft in meer of mindere mate last van de gevolgen van spataderen. Spataderen breiden zich in de loop van de tijd uit, waardoor ook dieper gelegen aderen blijvend beschadigd kunnen raken. Een consulent compressietherapie verhelpt deze klachten. Om vermoeide benen, spataderen of opgezette enkels tegen te gaan worden therapeutische elastische kousen speciaal aangemeten voor uw benen of armen.

Oorzaak

De oorzaak en het ontstaan van vermoeide  benen, spataderen of opgezette enkels is niet altijd duidelijk, maar een aantal factoren kunnen een rol spelen bij de vorming van het probleem. Het is bewezen dat vrouwen er vaker last van hebben dan mannen (onder invloed van hormonen). Daarnaast hebben de volgende factoren ook een mogelijke invloed:

  • Erfelijkheidsfactoren
  • Staand of zittend beroep
  • Overgewicht
  • Trombose
  • Beschadiging van bloedvaten
  • Gebrek aan lichaamsbeweging

Behandeling

Mocht u klachten krijgen van vermoeide benen, spataderen of opgezette enkels dan zijn er verschillende therapeutische kousen die uw benen ondersteunen om de bloedcirculatie te bevorderen. Therapeutisch elastische kousen worden altijd speciaal aangemeten. De werking van een elastische kous is afhankelijk van de structuur van de kous. Iedere kous heeft specifieke eigenschappen en mogelijkheden om klachten van klanten op te lossen. Gelukkig heeft de tijd niet stil gestaan, want therapeutische kousen zijn nu ook verkrijgbaar in modieuze kleuren. Heeft u beenklachten of wilt u graag meer informatie, maakt u dan een afspraak. Samen kijken we wat voor u de beste oplossing is.

Reizigerskousen

In vliegtuig, auto of trein – de benen zijn ingeklemd en hebben op reis
weinig bewegingsvrijheid. Het gevaar voor een reizigerstrombose stijgt  hierdoor. Vooral wanneer u langer dan vier tot vijf uren zit en uw benen niet voldoende kunt uitstrekken of bewegen. Met het dragen van speciale reizigerskousen verhindert u zo, dat de benen gedurende een langere reis opzwellen en de kousen reduceren het tromboserisico.

Sportkousen

Sportkousen zorgen voor sneller herstel na de inspanning en zijn effectief  bij kuitklachten, shinsplints en achillespees problemen.

Therapeutische kousen

Door het dragen van therapeutische kousen, wordt er van buitenaf druk uit geoefend op uw aderen. Hierdoor wordt het transport van het bloed naar het hart weer herstelt.

Vergoedingen

Therapeutisch elastische kousen worden meestal vergoed door uw zorgverzekeraar. Onder vergoedingen kunt u terecht voor meer informatie.

Ramona Gerritsen

Mijn naam is Ramona Gerritsen en door mijn opleiding en mijn ervaring als consulent compressietherapie bij Schmidt Medica weet ik hoe belangrijk het is om niet met klachten, zoals vermoeide  benen, spataderen of opgezette enkels door te blijven lopen.

Schmidt Medica is een begrip in de zorg en al meer dan 30 jaar toonaangevend specialist op het gebied van medische hulpmiddelen. Schmidt Medica is een erkend SEMH (de Stichting Erkenningsregeling leveranciers Medische Hulpmiddelen) bedrijf en een gecertificeerd leverancier van therapeutisch elastische kousen.

Bij zorgcafé Looppunt kunt u altijd binnenlopen voor vragen of advies. Voor meer informatie kunt u naar schmidtmedica.nl of u kunt direct online een afspraak maken bij Looppunt Nijmegen.