Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pilates

Wat is pilates?

Pilates is een trainingsmethode, waarbij de focus op het lichaam en de geest ligt. Het is een effectieve workout met oefeningen voor de houding, coördinatie, stabiliteit en ademhaling. Het hele lichaam is betrokken bij Pilates, maar je traint vooral je rompstabiliteit. Bij het uitvoeren van de oefeningen worden vooral de spieren rondom je rug, buik en bekken gebruikt. Bij elke oefeningen worden deze spieren aangespannen, zodat de spiergroepen tegelijk versterkt en gerekt worden om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen.

Lessen

De kunst van het bewegen leidt tot versterken van je spieren, maar belangrijker nog verbetering van je houding. Pilates kan klachten verminderen of zelfs wegnemen. In zorgcafé Looppunt worden verschillende lessen aangeboden om je houding te verbeteren.

Groepslessen

Een groepsles is gezellig, maar er wordt zeker ook doorgewerkt. De groepen zijn klein, waardoor er voor iedereen voldoende aandacht en/of begeleiding is. Het jaar is verdeeld in vier blokken van 11 groepslessen per blok. Elk blok staat voor één vaste periode.

Individuele lessen

In Looppunt nijmegen worden ook individuele lessen gegeven. Tijdens deze lessen is er meer aandacht voor de specifieke behoeften van jouw lichaam. Er is meer tijd om stil te staan bij eventuele blessures of lichamelijke beperkingen. Samen proberen wij uw klachten op te lossen.

Thema lessen

Periodiek worden er ook workshops gegeven aan specifieke doelgroepen met een bepaald thema. Denk aan Psoas Release & Stretching of Biomechanica. Themalessen duren langer dan gewone lessen. Afhankelijk van het thema zal de groepsgrootte aangepast worden.

Astrid Erens

Mijn naam is Astrid Erens en ik ben sinds 2008 gecertificeerd Pilates docente. De opleiding die ik heb gedaan, volgt volledig de authentieke Pilatesmethode. Het is geschikt voor jong en oud. Ook als je lichamelijke klachten hebt of een blessure, worden de oefeningen hier op aangepast. Je hebt geen excuus meer, iedereen kan mee doen.

Voor meer informatie kunt u naar de website iuno-pilates. Heb je interesse in een proef-, individuele – of themales?  Maak online een afspraak bij zorgcafé Looppunt of bel 06 54 23 76 43