Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Medisch pedicure

Een medisch pedicure is breed opgeleid en gespecialiseerd in de behandeling van complexere voet- en nagelproblemen. Zij kan de zogeheten risicovoeten behandelen. Onder risicovoeten worden problemen die ontstaan ten gevolge van diabetes, ouderdom, reuma en verwaarlozing verstaan. De medisch pedicure heeft kennis en ervaring op het gebied van diverse technieken om de complexe voet- en nagelproblemen aan te pakken. Ze werkt volgens strikte richtlijnen en waar nodig is zal de klant doorverwezen worden naar andere zorgverleners.

Klachten

De medisch pedicure van Bottendaal is gespecialiseerd in complexere voet- en nagelproblemen. Uiteenlopende klachten kunnen met deze specialisatie zo optimaal mogelijk behandeld worden. Bij het behandelen van de klachten werken we nauw samen met andere professionals gevestigd in Looppunt nijmegen om de beste zorg te bieden. U kunt terecht voor uiteenlopende voet- en nagelproblemen zoals:

  • Ingroeiende, Mycose (schimmel) of verdikte nagels
  • Nagelreparatie en regulatie
  • Overmatig eelt
  • Likdoorns
  • Kloven
  • Antidruk technieken
  • Orthese
  • Voetencheck en schoencontrole
Behandeling

De medisch pedicure is direct toegankelijk voor iedereen. Dit betekent dat u zonder verwijzing van uw huisarts of specialist een afspraak bij ons kunt maken. Wel is het belangrijk dat u bij uw afspraak een geldig identiteitsbewijs, geldige zorgverzekeringspas en mogelijke (sport)schoenen die u veel draagt meeneemt.

Tijdens mijn  behandelingen werk ik niet alleen probleemoplossend, maar kijk ik ook naar de oorzaken van voet- en/of nagelproblemen. Daarnaast zal de medisch pedicure preventiemogelijkheden meegeven om verdere problemen te vermijden. Door de nauwe samenwerking met andere (para)medici, zoals de podotherapeut en huisarts, bent u verzekert van een vakbekwame behandeling en proberen wij zo snel en effectief mogelijk de voet- en nagelproblemen op te lossen.

Vergoeding

De tarieven lopen uiteen en zijn afhankelijk van tijdsduur, de gebruikte materialen en de soort behandeling. Onder vergoedingen kunt u terecht voor meer informatie.

Medisch pedicure Bottendaal

Binnen Looppunt Nijmegen zijn de medisch pedicure van Bottendaal werkzaam al onze medisch pedicure  zijn bekend met alle soorten voeten en voetklachten. Dus ook de risicovoet die het gevolg is van Diabetes of Reuma.

Praktijk Bottendaal heeft meerdere vestigingen in Nederland. Er zijn meerdere medisch pedicures werkzaam bij praktijk Bottendaal en alle staan ingeschreven bij de Kwaliteit Registratie voor Pedicures.

U kunt altijd binnen lopen bij Looppunt Nijmegen voor eventuele vragen of een vrijblijvend advies. Voor meer informatie kunt u terecht op bottendaal.com of u kunt direct online een afspraak maken bij Looppunt Nijmegen.