Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hielpijn spreekuur

Wat zijn hielklachten?

De meest voorkomende voetaandoening van Nederland is hielpijn. Hielpijn is een verzamelnaam van klachten rondom het hielbeen. De klachten bevinden zich op verschillende plaatsen aan de hiel of onder de voetzool van de achtervoet. Het hielbeen staat in direct contact met het sprongbeen dat samen met onder andere het scheenbeen het enkelgewricht vormt. Problemen in de hiel hebben doorgaans dan ook gevolgen voor andere componenten van de bewegingsketen.

Onderzoek

Een hielpijnspecialist brengt uw voetklachten in kaart door middel van manueel onderzoek, een echografisch onderzoek en een digitale loopanalyse. Soms is daarna aanvullend onderzoek noodzakelijk door een (sport) podoloog of orthopedisch schoentechnicus. Na het stellen van de diagnose gaat u met een behandelplan op maat weer naar huis.
Zo helpen we u zo snel mogelijk van uw hielproblemen af.

Wat is echografie?

Echografie is geen behandelmethode – het is een middel om de diagnose die we stellen te verbeteren. Echografie is nog niet zo lang geleden geïntroduceerd in de fysiotherapie, maar is inmiddels al zeer bruikbaar gebleken.

Wat levert echografie op?

Met echografie zijn we in staat botten, gewrichten, spieren, pezen, kapsel en banden heel nauwkeurig te bestuderen. Zo’n onderzoek is snel, gemakkelijk en comfortabel voor u, en we kunnen echografie zo vaak inzetten als nodig is. Groot voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld röntgenopnamen en MRI-scans is dat we met echografie meteen dynamisch beeld zien. Zo kunnen we verschillende aandoeningen in beeld brengen: van irritaties van pezen tot hielspoor en een slijmbeursontsteking. We zetten echografie bijvoorbeeld ook in bij de specialistische peesbehandelingen shockwave-therapie en EPTE om nauwkeurig te werk te gaan

Behandelmethode

Een hielpijnspecialist brengt uw voetklachten in kaart. Naar aanleiding hiervan wordt een advies uitgebracht over welke behandelmethoden nodig zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan fysiotherapie en manuele therapie, shockwave-therapie, EPTE, maatwerksteunzolen en schoenadvies.

Vergoedingen

Zowel de fysiotherapie (incl. echografie) als de Orthopedische steunzolen vallen binnen de aanvullende zorgverzekering. Indien u aanvullend verzekerd bent kunt u voor een vergoeding in aanmerking komen (raadpleeg uw polisvoorwaarden). Vergoedingen uit de aanvullende verzekering kunnen niet verrekend worden met uw wettelijke eigen risico.
Wij informeren u graag over vergoedingen waar u vanuit uw zorgverzekering recht op heeft.

Hielpijncentrum Gelderland

Hielpijncentrum Gelderland is een expertisecentrum voor de behandeling van voet- en onderbeenklachten. Een team van hielpijnspecialisten werkt onder één dak samen om op het gebied van diagnosestelling en behandeling tot het beste resultaat te komen.