Samenwerking Looppunt nijmegen en Wandelcoaching Gelderland

Bewegen is gezond. Looppunt nijmegen en Wandelcoaching Gelderland houden zich beide bezig met gezond blijven door middel van bewegen. Looppunt nijmegen   is een multidisciplinaire samenwerking tussen professionals die gespecialiseerd zijn op het gebied van voeten, voetzorg, bewegen en voeding. Wandel coaching Gelderland richt zich op begeleidingstrajecten in de zoektocht naar een oplossing voor persoonlijke vragen. Hiervoor gebruiken ze de natuur, beweging en voedingsadvies, waardoor je letterlijk in beweging komt.

In het programma ‘Over Gewicht’, gericht op een gezonde leefstijl zijn Wandelcoaching Gelderland en Looppunt nijmegen een samenwerking aangegaan. Goede voeding en voldoende bewegen is hierbij belangrijk, maar nog belangrijker is jouw motivatie.  Naast  de ondersteuning van een diëtiste, fysiotherapeut en een Pilates docent, helpt Wandelcoaching Gelderland jou om op zoek te gaan (en te vinden) naar wat jouw beweegt. Meer informatie vind je hier

Effecten van  Wandelcoaching

Agnes van den Berg is omgevingspsycholoog en hoogleraar natuurbeleving in Groningen. Ze is gespecialiseerd in onderzoek naar natuur en gezondheid.

Wandelcoaching heeft  positieve effecten op het functioneren van mensen die kampen met stress op het werk.  Uit onderzoek is gebleken dat deelnemers aan de wandelcoaching minder symptomen van burn-out, minder psychische en lichamelijke stressklachten, minder problemen met concentratie en aandacht, en minder problemen met sociaal functioneren. Wandelcoaching heeft daarnaast ook positieve effecten op het welzijn en de psychische gezondheid. De deelnemers aan de wandelcoaching rapporteerden meer werkplezier, bevlogenheid op het werk, hoop, zelfwaardering, en mindfulness te ervaren.

Onderzoek uitgevoerd door Agnes van den Berg; November 2016.