De schoenmaker

De schoenmaker in Looppunt nijmegen maakt en repareert  divers schoeisel, zoals laarzen, sandalen en klompen op ambachtelijke wijze om het mooiste resultaat te bereiken. Daarnaast kunnen ook tassen ter reparatie gebracht worden. Door het herstellen en perfect maken van gebruikte schoenen, dragen schoenmakers bij aan de recyclingcultuur van tegenwoordig. Door schoenen te herstellen wordt er voorkomen dat versleten schoeisel weggegooid moet worden.

Waarvoor kunt u terecht bij schoenmaker Tweehuysen:

Schoenmakerij Tweehuysen repareert op ambachtelijke wijze uw schoenen. Schoenen kunnen worden voorzien van nieuwe zolen en hakken, correcties zoals een verhoging in of onder een schoen, maar ook een binnen- of inplakzool en een hielvoering kan worden vernieuwd.

Uiteraard is ook stikwerk te herstellen, door een rits in een schoen of laars te vervangen. Bovendien kunt u bij ons terecht voor het innemen van laarzen, of oprekken van schoeisel.

Reparaties aan tassen en andere lederwaren zijn vaak door ons uit te voeren. Wij hebben bijvoorbeeld vele kleuren ritsen voor cowboys-bags of andere grote tassen op voorraad, en ook diverse modellen tassloten/sluitingen.

Naast schoenreparaties is schoenmakerij Tweehuysen gespecialiseerd in het onderhoud van alle lederwaren. Wij voeren het merk Saphir, een heel natuurlijk product op basis van bijenwas. Saphir heeft naast een uitgebreide kleurcollectie aan schoenpoets ook onderhoudsproducten voor tassen, kleding en meubels, in diverse tinten. Tot deze lijn behoren ook leerverf en onderhoudsmiddelen voor suède en nubuck.

Daarnaast hebben wij in ons assortiment ook een aantal producten van het merk Collonil. Wij kunnen u uiteraard ook helpen aan overig poetsgerei als in- en uitpoetsborstels, poetsdoeken, snelglansborstels en suèdeborstels, en tevens luxe schoenpoetskisten.

Schoenmakerij Tweehuysen heeft een diversiteit aan inlegzolen, afhankelijk van voor welk doel u ze wilt gebruiken. De meeste zolen zijn van de merken Vadret en Coimbra.
We hebben leren, wollen, gel, badstof en thermozooltjes, zolen tegen transpiratie en transpiratiegeur, steunzolen, zolen voor sport- en/of wandelschoenen en opvulzolen. Verder ook voorvoetzooltjes – met of zonder extra steun – en talonetten. Uiteraard kunnen wij u daarin adviseren.

TV Gelderland

Voor het programmaserie ‘Gemaakt in Gelderland’ zijn in april j.l. opnamen gemaakt bij Schoenmaker Tweehuysen. Deze zijn opgenomen in de uitzending van 2 mei, gesplitst in twee delen verspreid over het programma.

Gerard Cillessen

Ambachtelijke Schoenmakerij Tweehuysen is al sinds 1933 de ambachtelijke schoenmaker in Nijmegen. De huidige eigenaars – Gerard en Marianne Cillessen – zijn inmiddels de derde generatie in dit familiebedrijf. Dochter Saskia heeft  in 2015 haar vakdiploma gehaald. Het is haar bedoeling om in de toekomst als vierde generatie het bedrijf verder voort te zetten.

Schoenmakerij Tweehuysen is lid van het Schoenmakersgilde. De leden van deze gilde worden jaarlijks gekeurd op de kwaliteit van hun werk. Als deze in orde wordt bevonden, dan mag je repareren met de originele materialen van Van Bommel, Van Lier en Avang.

Bij zorgcafé Looppunt kunt u altijd binnenlopen voor vragen of advies. Voor meer informatie kunt u naar Tweehuysen.com of u kunt direct online een afspraak maken bij Looppunt nijmegen.